maanantai 4. toukokuuta 2015

Äitienpäiväruusut

Äitienpäivän lähestyessä innostuin kokeilemaan suodatinpussiruusujen tekoa. Melkoinen näpertely ruusuissa oli mutta kyllä ne melko hyvin onnistuivat, jos ei ihan läheltä katso lopputulosta :)

 
Ostin ruusuja varten paketin valkoisia 1x4 suodatinpusseja ja leikkasin terälehdet (kaavat KLIK). Aloitin ruusujen teon Häähullun -blogin ohjeiden mukaan, mutta parin ruusun jälkeen aloin avaamaan terälehtiä heti terälehdistä nro 2 alkaen. Jos terälehdet jätti avaamatta, niin ainakin itselläni oli vaikeuksia niitä enää lopussa avata. Näin sai myös paremmin asteltua terälehdet niihin kohtiin, jotka näyttivät jäävän tyhjiksi. Lisäksi terälehdet kiinnitin varteen ihan perusteipillä, koska hermot menivät katkeilevaan kukkateippiin. Lisäksi osan ruusuista jouduin vielä kiinnittämään liimalla kiinni varteen, kun yllättäen lähtivätkin irti kokonaan.
 
 
Ruusujen varret ovat kaapista löytyneitä grillitikkuja, jotka päällystin kukkateipillä ja lisäsin kuumaliimalla paperinarusta tehdyt kaavojen mukaiset lehdet (3kpl) ruusun alapuolelle (näin peittyivät myös normiteipit, joilla kiinnitin terälehdet).
 
 
Ruusut värjäsin sekoittamalla paksua akryylimaalia veteen. Kastoin ruusut koottuina väriveteen ja ripustin ne tämän jälkeen pyykkipojalla alassuin riippumaan pyykkinarulle. Näin väri kertyy mielestäni kauniisti terälehtien reunoihin. Parhaillaan kuivumassa on vielä punajuuriveteen (säilykepunajuurien nestettä + vettä) kastettuja ruusuja ja niistä näyttäisi tulevan ihanan fuksian punaisia ja erityisesti niissä nuo reunat ovat tummemmat.
 
 
Viimeistelin ruusut rullaamalla grillitikun avulla terälehtien reunoja tikun ympärille, niin että lehdet näyttävät kaartuvan ulospäin ja ruusut näyttävät aidommilta.
 
Täytyy niistä kehittää seuraavaksi jonkinlainen sisustusruusuasetelma nyt kun vauhtiin pääsi ja tekniikan oppi :)
 
- Laura

 


 
 
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti