maanantai 10. marraskuuta 2014

Korujen teon alkeet osa I

Haluaisitko oppia tekemään itsellesi alla olevan korusetin? Jos vastasit kyllä, niin kannattaa lukea loppuun :)


Korujen teossa käytän pyöröpihtejä (vihreät), tasapääpihtejä (siniset) ja  sivuleikkuria (keltaiset). Itse olen ostanut helmipihdit, mutta aloitin kodin työkalupakista löytyneillä pihdeillä. Kannattaa siis aluksi käydä tutkimassa työkalupakin sisältö.
Nämä helmipihdit (Bead Smith n. 15€ setti) ovat työkalupihtejä huomattavasti pienemmät eli on hyväkin hakea ensin sorminäppäryyttä isommilla työkalupihdeillä :)


Kaulakorun tekemiseen tarvitset:
- papukaijalukko
- koruvaijeria (halutun korun mitta + 10cm)
- kiinnityshelmiä (2kpl)
- hopeinen rengas (johon lukon saa kiinni)
- helmiäislasihelmiä 6mm, 8mm ja 12mm
- siemenhelmiä välihelmiksi.

1) Leikkaa koruvaijeri ja pujota siihen kiinnityshelmi ja sitten papukaijalukko. Vedä vaijerin toinen pää uudelleen kiinnityshelmen läpi:


2) Purista voimakkaasti kiinnityshelmi kasaan tasapääpihdeillä:

3) Leikkaa sivuleikkureilla kiinnityshelmen läpi pujotettu ylimääräinen koruvaiherin pää pois. Pujota sitten koruvaijeriin haluamasi helmet. 

4) Pujota lopuksi helminauhaan kiinnityshelmi ja hopeinen rengas. Pujota koruvaijeri uudelleen kiinnityshelmen läpi. Varmista, ettei kaulakoruun jää turhaa vaijeria eikä helmien väliin turhia välejä. Kiristä vaijeria tarvittaessa pyöröpihtien avulla.


5) Purista taas kiinnityshelmi kasaan tasapääpihdeillä ja leikkaa tämän jälkeen sivuleikkureilla ylimääräinen koruvaijeri.


Rannekorun tekemiseen tarvitset:
- joustolankaa (mahdollisimman vahvaa, kuitenkin niin että mahtuu vaivatta helmen läpi) ranteen ympärys + 10cm
- helmiäislasihelmiä 6mm ja 8mm
- siemenhelmiä välihelmiksi
- riipus ja tarvittaessa hopeinen rengas

1) Leikkaa joustolanka ja tee siihen alkuun löysä solmu tai silmukka tai kiinnitä joustolangan alkuun klemmari, jotta helmet eivät pääse karkaamaan.

2) Pujota sitten joustolankaan noin puolet helmistä. 
Itselläni oli riipuksessa valmiiksi lukko, jonka avulla sen saa kiinnitettyä rannerenkaaseen ja halutessaan vaihtaa toiseen. Jos riipuksessa ei ole lukkoa tai erillistä kiinnitysrengasta niin voit lisätä siihen hopeisen renkaan. Taivuta hopeinen rengas auki pyörö- ja tasapääpihtien avulla:


3) Pujota riipus renkaaseen ja sulje rengas taas pyörö- ja tasapääpihtien avulla. Pujota riipus renkaassaan rannekoruun ja pujota koruun loput helmet.

4) Poista sitten alkupään solmu/klemmari ja solmi joustolangan päät tukevasti kiinni. Itse kiristän joustolangan melko kireälle (löystyy ajan kanssa) ja teen useamman umpisolmun putkeen. Jos vain osaa, niin tähän voi tehdä pitävämmän/varmemman solmun kuten kirurginsolmun. 
Leikkaa lopuksi ylimääräiset joustolangat pois.

- Laura





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti